In deze video laten we je graag kennismaken met Kiehl en laten we je zien hoe onze partner zich onderscheidt in een wereld waarin eco-verantwoordelijkheid een noodzaak is geworden.

Kiehl’s toewijding aan duurzaamheid

Kiehl ontwikkelt, produceert en verkoopt al bijna 100 jaar reinigings- en onderhoudsproducten en streeft ernaar bij te dragen aan een gezondere planeet. Het bedrijf integreert ecologisch verantwoorde praktijken in zijn hele proces, van productie tot distributie, met als doel de impact op het milieu te verminderen.

Een logistiek centrum met positieve energie

Het logistieke centrum van Kiehl werkt sinds 2008 zonder fossiele brandstoffen en maakt gebruik van geothermische energie en fotovoltaïsche panelen om een positief-energetisch industrieel gebouw te creëren. Dankzij deze elektrische apparatuur is KIEHL erin geslaagd om zijn CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen en op weg te gaan naar klimaatneutraliteit zonder compensatie.

Terugwinning van lege verpakkingen

Als onderdeel van onze samenwerking met KIEHL bieden we onze klanten een terugnameservice voor lege verpakkingen. Dit initiatief vergemakkelijkt en verlaagt de kosten van het beheer van verpakkingsafval voor bedrijven, aangezien de teruggenomen verpakkingen door Global Net worden ingezameld en door Kiehl in specifieke kanalen worden beheerd.

Een circulaire benadering van productformulering

Kiehl streeft ernaar om de behoefte aan water bij het gebruik van zijn producten te minimaliseren door middel van geoptimaliseerde productiefaciliteiten. Bovendien gebruikt het bedrijf hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen in zijn formules en verpakkingen, wat de biologische afbreekbaarheid bevordert.

Milieuvriendelijke producten

Kiehl-producten zijn sterk geconcentreerd, waardoor het volume van verpakking en transport wordt beperkt. Met 39 formules waaraan een milieulabel type 1 is toegekend volgens de ISO 14024-norm, zet Kiehl zich in om milieuvriendelijke oplossingen te bieden die zijn gecertificeerd door verschillende milieukeurmerken, zoals Nordic Swan.

Naar een duurzamere toekomst

Kiehl’s inzet voor duurzaamheid en circulariteit draagt bij aan een schonere, gezondere toekomst voor onze planeet. Door ecologisch verantwoorde praktijken te integreren in al zijn activiteiten, van productie tot distributie, wijst Kiehl de weg naar een milieuvriendelijker model.

Ontdek onze speciale video, onderdeel van onze serie over duurzaamheid!

Wil je meer weten? Neem contact