Wil je je zwembad, spa of jacuzzi zelf onderhouden? Global Net biedt je een compleet assortiment van de producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt voor al je behoeften op het gebied van zwembadonderhoud.

De taken lijken misschien moeilijk, maar met de juiste producten kun je de klus heel gemakkelijk klaren. Je doel is om de levensduur van je water te verlengen zonder al het water in je zwembad te moeten vervangen, en dit kun je alleen bereiken door regelmatig onderhoud.

Ten eerste moeten externe storingen zoals vervuiling, slecht weer, UV-stralen, enz. worden voorkomen en ingeperkt.

Algemeen onderhoud van je zwembad zorgt voor de hygiëne en algemene kwaliteit van je water. In dit artikel bekijken we een aantal eenvoudige maar zeer effectieve tips om je installatie in goede conditie te houden. Je vindt er ook veel antwoorden op je vragen over goedkope onderhoudsproducten voor zwembaden, spa’s en jacuzzi’s.

Zwembadonderhoud: het juiste om elke dag te doen

Het onderhoud van zwembaden, spa’s en jacuzzi’s is ongeveer hetzelfde, maar je moet rekening houden met de hoeveelheid en de temperatuur van het water. Je gebruikt dezelfde producten om het water schoon te maken.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste activiteiten die je regelmatig moet uitvoeren.

Hoe kan ik het water in mijn zwembad, spa of jacuzzi helder en helder maken?

Om het zwembadonderhoud gemakkelijker te maken, zijn er enkele eenvoudige producten die je kunt gebruikendie worden gebruikt om water te zuiveren. Ze zijn uiterst praktisch en zullen je heel wat tijd besparen. Le Kit Eau Claire Vite van het merk BSI blijft naar onze mening de meest effectieve van allemaal. Deze complete kit heeft veel voordelen, maar bovenal:

 • test je water
 • het chloorniveau in het water snel aanpassen;
 • actie ondernemen tegen niet-filterbare verontreinigende stoffen ;
 • de pH van het water regelen, ongeacht de toestand (hoog of laag);
 • zuiver het water om het helder en helder te maken.

De Eau Claire Vite Kit reinigt en ontstopt ook zwembadfilters. Het is een complete set die op alle niveaus werkt om je vijverwater weer hygiënisch te maken. Bovendien zit er een gedetailleerde gebruiksaanwijzing bij, waardoor het nog gemakkelijker te gebruiken is.

Hoe behandel ik het water in mijn zwembad?

Voor een optimale waterbehandeling moet je een goed ontsmettingsmiddelmet of zonder chloor. Chloor is er over het algemeen in 3 vormen, die je kunt kiezen op basis van je behoeften:

Naast waterbehandeling is regelmatige reiniging essentieel om de levensduur van je zwembadwater te verlengen.

Hoe maak je je zwembad goed schoon?

Zwembadonderhoud omvat ook het reinigen van al je apparatuur. Door filters en andere apparatuur regelmatig schoon te maken, verbeter je de hygiëne en optimaliseer je de hoeveelheid benodigde producten. Dit zorgt er ook voor dat je apparatuur lang meegaat. Als je je zwembad niet gebruikt, dek het dan af met een speciaal ontworpen afdekking. Hierdoor vallen er zo min mogelijk deeltjes in je vijver. Je moet ook de muren en de waterlijn eens per week schoonmaken. Je kunt hiervoor een speciale gel of “magische spons” gebruiken. Controleer met dezelfde regelmaat de pH-waarde van het water, idealiter tussen 7,2 en 7,4.

Zwembadonderhoud: andere essentiële elementen

De symptomen van een slecht onderhouden zwembad zijn over het algemeen :

 • groenachtig of licht doorschijnend water. U moet waarschijnlijk een desinfectiekit om het helder te maken. Het voordeel van dit product is dat het chloorvrij is, dus het is beter voor het milieu;
 • Onjuiste pH ;
 • troebel water ;
 • onvoldoende chloorgehalte ;
 • de vorming van algen ;
 • oog- of huidirritatie bij contact met water.

Andere tekenen van onzuiver zwembadonderhoud kunnen ook optreden als je onvoorzichtig bent (drijvende vervuilende stoffen, verstopte zandfilters, enz.)

Hoe meet ik de pH van mijn zwembadwater?

Goed zwembadonderhoud omvat regelmatige pH-controles van het water dat het bevat. Er zijn goedkope producten om de pH van je zwembad te meten. Dit zijn analysestroken die onder andere worden gebruikt om de waterstofpotentiaal (pH) van de tankinhoud nauwkeurig te testen. De eerste fase van de analyse bestaat uit het nemen van een watermonster in een kleine container. Je kunt de strip dan bevochtigen door hem er kort in te dompelen. Na een paar seconden verschijnt er een kleur die je kunt vergelijken met de colorimetrische test (document meegeleverd met het flesje). Hiermee kun je de pH van het water bepalen aan de hand van de kleur. Als dit niet is zoals het zou moeten zijn, moet je het onmiddellijk aanpassen.

Hoe kan ik de pH van mijn zwembadwater verhogen of verlagen?

Bij zwembadonderhoud wordt pH voornamelijk gebruikt om de zuurgraad en de algemene kwaliteit van het water in het zwembad aan te geven. De waterstofpotentiaal (pH) kan variëren afhankelijk van de omstandigheden waaraan het zwembad regelmatig wordt blootgesteld (weer, baders, andere producten, enz.). Dit verklaart de noodzaak om het wekelijks te controleren. Om de pH van het water aan te passen, moet je verschillende producten gebruiken, afhankelijk van de toestand van het water:

 • voor een onvoldoende pH, moet u een pH+ product, in vloeibare of poedervorm. Hoewel het effect onmiddellijk is, is het essentieel om 6 uur te wachten voordat je gaat testen (strip).
 • Het meest voorkomende geval is echter wanneer de pH-waarde te hoog is. Gebruik op dezelfde manier een pH- product om het te verminderen.

Als de pH van het water na hercontrole niet correct is, moet je het proces opnieuw starten.

Hoe kan ik de alkaliteit van mijn zwembadwater verhogen?

Zwembadonderhoud houdt ook in dat het niveau van alkaliteit van de inhoud. Dit is de hoeveelheid minerale zouten in het water. Om het te meten kun je een colorimetrische analyse kit, verkrijgbaar bij Global Net. Als dit niveau daalt, wordt het water van slechte kwaliteit en is het onaangenaam om in te zwemmen. Als gevolg hiervan is het gebruik van een specifiek product voor wateralkaliteit is de oplossing om het te regelen. Het ideale niveau ligt tussen 80 en 150 ppm.

Goed om te weten

Voor eenvoudig, ruimtebesparend zwembadonderhoudEr zijn ook kits die meerdere functies in één pakket bieden. Dit bespaart niet alleen geld, het betekent ook dat je niet verdwaalt in een zee van apparaten en producten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een pH- en chloortester in één set. Bovendien is dit type set gemakkelijk te hanteren, dus hier zijn de instructies:

 • Vul de fles met water uit het zwembad tot een diepte van ongeveer 30 cm;
 • de stof toevoegen die wordt gebruikt om de pH of het chloorgehalte te meten;
 • Schud het flesje om een kleur te onthullen die vergeleken wordt met de colorimetrische analysekaart.

Het ideale chloorgehalte voor vijverwater ligt tussen 1 en 2 ppm. Hierdoor worden bacteriën en algen geëlimineerd, zonder dat dit gevolgen heeft voor je huid of je gezondheid.

Conclusie

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je je zwembad, spa of whirlpool onderhouden met een vrij klein assortiment producten. Bij Global Net hebben we ervoor gekozen om ons vertrouwen te stellen in onze lokale partner BSI.

BSI heeft een zeer uitgebreid assortiment producten voor het onderhoud van uw tuin, uw huis en uw vrijetijdsapparatuur zoals zwembaden, spa’s en whirlpools. Hun producten zijn milieuvriendelijk en regelmatig biologisch.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer informatie over onze producten en promoties!